Algemeen
Bezienswaardigheden
Weer en klimaat
Geschiedenis
Evenementen
Winkelen
Uitgaan
Kaart
Reisinformatie
Reisadvies
Documenten
Transport
Plaatsen
Faliraki
Ialyssos
Kiotari
Lindos
Reisadvies

Status:
Positief reisadvies. Er zijn geen bijzondere risico's verbonden aan reizen naar Rhodos.

Criminaliteit:
De criminaliteit op het Griekse eiland Rhodos is over het algemeen gezien zeer beperkt. Reizigers moeten er alleen rekening mee houden dat op toeristische plaatsen steeds een risico op zakkenrollers bestaat. De lokale bevolking ziet toeristen over het algemeen graag komen, vooral omwille van hun inbreng aan de lokale economie. Er zijn verder geen bijzondere veiligheidsrisico's te melden voor reizen naar Rhodos.

Gezondheid:
Er zijn geen specifieke inentingen vereist. Op Rhodos is kraantjeswater in principe gewoon drinkbaar, maar flessen water worden overal te koop aangeboden. Neem in ieder geval wel een degelijke reisapotheek mee!

Wegennet:
De voorbije jaren heeft de Griekse overheid flink geïnvesteerd in het verbeteren van de wegen. Reizigers moeten er echter rekening mee houden dat secundaire wegen over het algemeen nog van een mindere kwaliteit kunnen zijn. Hou daarnaast eveneens rekening met het zenuwachtige rijgedrag van de Grieken. Er is over het algemeen weinig respect voor de hoofdregels van de wegcode wat er voor zorgt dat u steeds op uw hoede dient te zijn.

 


Klimaat:
Rhodos beschikt over een mediterraan klimaat met zachte winters en warme tot hete zomers. Hou er rekening mee dat er ook aanzienlijke temperatuursverschillen kunnen optreden tussen de verschillende regio's op het eiland. De oostkust van Rhodos is over het algemeen gezien het warmst met temperaturen die in de zomer kunnen oplopen tot ruim 40 graden. Omdat er gedurende deze periode ook nauwelijks tot geen neerslag valt dienen reizigers steeds op hun hoede te zijn voor eventuele bosbranden.


Huisdieren:
Om uw hond mee te nemen naar Rhodos gelden de Europese regels. Uw huisdier dient voorzien te zijn van een microchip of tatoeage ter identificatie, u moet kunnen aantonen dat uw huisdier werd ingeënt tegen hondsdolheid en u dient in het bezit te zijn van een Europees paspoort.

 

© 2010 - 2013 Rodos.be | Disclaimer | Privacy Policy | Adverteren | Links