Algemeen
Bezienswaardigheden
Weer en klimaat
Geschiedenis
Evenementen
Winkelen
Uitgaan
Kaart
Reisinformatie
Reisadvies
Documenten
Transport
Plaatsen
Faliraki
Ialyssos
Kiotari
Lindos
Lindos

Rhodos telt een aantal erg interessante plaatsen om te bezoeken. Verschillende plaatsen op het eiland beschikken over prachtige bezienswaardigheden die iedere reiziger eigenlijk ooit eens gezien moet hebben. Het witte stadje Lindos is ongetwijfeld één van de meest toeristische plaatsen van het eiland. Niet alleen vandaag de dag vertegenwoordigt Lindos een belangrijke functie in het leven van de inwoners van Rhodos, ook vroeger was dat reeds het geval. Toen was Lindos één van de drie belangrijkste Rhodiaanse steden. Het spreekt dan ook voor zich dat deze plaats zijn eigen pagina moest krijgen hier op Rodos.be. Bent u geïnteresseerd in dit interessante stadje en wilt u er graag meer over weten? U leest er alles over op deze pagina!

 

Ligging van Lindos
Er wordt wel eens gezegd dat Lindos over een niet zo gunstige ligging beschikt. Dat heeft dan hoofdzakelijk te maken met de relatief grote afstand ten opzichte van de hoofdplaats van het eiland. Lindos is namelijk gelegen op 50 kilometer van Rhodos-stad. Daarom alleen de ligging van de stad als ongunstig bestempelen is echter flink overdreven. Vroeger dacht men daar sowieso anders over, want toen was de ligging essentieel voor de groei die de plaats heeft meegemaakt. Lindos was een belangrijke handelsplaats en had dat in het bijzonder te danken aan de vele natuurlijke havens die rondom de plaats gelegen zijn. Ook vandaag de dag zijn er verschillende bezienswaardigheden terug te vinden die verwijzen naar de glorietijden die deze plaats in het verleden heeft meegemaakt.

Bezienswaardigheden Lindos
Een bezoekje aan de witte stad Lindos is niet alleen interessant en leuk omwille van de wirwar van straatjes, er zijn namelijk ook verschillende interessante en prachtige bouwwerken terug te vinden. Denk hierbij in eerste instantie natuurlijk aan het kasteel van Lindos. Dit bouwwerk is terug te vinden op een driehoekige rots die ongeveer 116 meter hoog is. Een andere bezienswaardigheid die u best op de gevoelige plaat vastlegt is natuurlijk de Akropolis van Lindos. Cultuurliefhebbers doen er hoe dan ook goed aan om deze rots even te bezoeken. Verdeeld over de vier niveaus zijn er immers verschillende historische bouwwerken terug te vinden. In principe is de tocht naar boven geen probleem, maar u kunt er ook voor kiezen om een ezeltje te huren.

Verblijven in Lindos
Steeds meer reizigers die Rhodos bezoeken kiezen er voor om niet te verblijven in het drukke hart van het eiland, namelijk Rhodos-stad. Dan kan Lindos een uitstekend alternatief bieden. Er zijn in deze regio diverse interessante en mooie accommodaties terug te vinden. U kunt daarbij vaak kiezen tussen een hotel of een appartement waar vooral veel gezinnen maar wat graag gebruik van willen maken. Verblijven in Lindos is dan ook absoluut geen probleem, al dient u ook hier tijdens de topmaanden wel vaak rekening te houden met een bepaalde drukte. Hoe dan ook is verblijven in Lindos zeker en vast een aanrader voor iedereen die houdt van een beetje cultuur.

 

© 2010 - 2013 Rodos.be | Disclaimer | Privacy Policy | Adverteren | Links