Algemeen
Bezienswaardigheden
Weer en klimaat
Geschiedenis
Evenementen
Winkelen
Uitgaan
Kaart
Reisinformatie
Reisadvies
Documenten
Transport
Plaatsen
Faliraki
Ialyssos
Kiotari
Lindos
Winkelen

Wanneer u toch een vakantie doorbrengt op het Griekse eiland Rhodos kunt u er maar beter ten volle van profiteren. Wanneer het even een dagje wat bewolkter is of u even genoeg heeft van de vele bezienswaardigheden die op het eiland terug te vinden zijn kunt u er natuurlijk nog voor kiezen om de winkels op Rhodos in te duiken.

 

Doorheen de jaren is toerisme één van de belangrijkste inkomstenbronnen van het eiland geworden. Dit heeft er voor gezorgd dat de lokale bevolking zich heeft ingesteld om de komst van toeristen en dat betekend ook dat er doorheen het eiland flink wat winkels terug te vinden zijn die souvenirs verkopen. Wie echt wil gaan shoppen doet dit het beste in Rhodos-stad. Hier zijn verschillende kledingwinkels, schoenwinkels en winkels vol lederwaren terug te vinden.

Daarnaast mag een bezoek aan een plaatselijke markt als vanzelfsprekend niet ontbreken. Je maakt er niet alleen kennis met de lokale bevolking, je zal ook een mooi overzicht krijgen van alles wat er op het eiland verhandeld wordt. In Rhodos-stad beschikt elke wijk over een wekelijkse groente- en fruitmarkt. Een aanrader is op zaterdagmorgen een bezoek brengen aan de wijk Zephiros. Er vindt dan een markt plaats waar voornamelijk groenten, fruit en zelfgemaakt artikelen van het eiland worden verkocht.

In het dorp Lindos kan je dan weer prima terecht voor leuke souvenirs. Het meeste handwerk is dan weer terug te vinden in Archangelos.

© 2010 - 2013 Rodos.be | Disclaimer | Privacy Policy | Adverteren | Links